FAME’S Institute Concert at Skopje Summer Festival 2024

FAME’S Institute cordially invites you to the Fame’s Institute concert as part of the Skopje Summer Festival 2024 in the beautiful open-air venue, Suli An in the Old Bazaar.

Our orchestra composed of young talents from all over Europe will share the stage with a world acclaimed conductor Conrad van Alphen, who is already familiar to the audience in Skopje. We have a great pleasure to welcome the famous ARTVARK Saxophone Quartet from the Netherlands, who will perform a small part from their enormous number of music that belongs to the jazz genre.

Besides the compositions written by Artvark’s musicians, the orchestra will perform Nino Rota’s Concerto for Strings.

Venue: SULI AN, Old Bazaar Skopje
Date and time: July 6th, 2024, at 8.30 p.m.

See you there!

ФАМЕ’С Институтот ве поканува на концерт во рамките на годинешното издание на фестивалот Скопско Лето 2024, кој ќе се одржи во прекрасниот Сули Ан, во старата скопска чаршија.

Нашиот оркестар кој го сочинуваат млади талентирани музичари од цела Европа, ќе имаат можност на овој концерт да настапат заедно со светски признатиот диригент Конрад ван Алфен, веќе познат на нашата публика. Огромно е задоволството што сме домаќини на популарниот Џез саксофонски квартет ,,АРТВАРК” од Холандија, чијашто музика ќе биде изведена на овој концерт.

Покрај композициите напишани од членовите на АРТВАРК квартетот, на програмата на овој концерт ќе биде изведен и Концертот за гудачи од Нино Рота.

Локација: Сули Ан, Стара Скопска Чаршија
Датум и време: 6 јули, 2024 во 20.30 часот

Ве покануваме да ни се придружите на ова уникатно музичко патување!